Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Τα μεγάλα έργα που θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα

Πολύ μεγάλα έργα περιμένουμε να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα. Αυτοκινητόδρομοι θα μπουν στη ζωή μας ενώ και έργα που έχουν πίσω τους μεγάλη διάρκεια κατασκευής ολοκληρώνονται και εντάσσονται στην καθημερινότητα μας.



 
Να θυμίσουμε ότι εχθές ολοκληρώθηκαν τα έργα στον κάθετο άξονα Κομοτηνή-Σύνορα ενώ τον προηγούμενο μήνα παραδόθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο. Στο τέλος Μαρτίου αναμένουμε την ολοκλήρωση των έργων στο Αεροδρόμιο Χανίων και το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα.

Στο τέλος Μαρτίου μπαίνουν στη ζωή μας μεγάλα οδικά έργα: Κόρινθος-Πάτρα (Ολυμπία Οδός), Αντίρριο-Ιωάννινα (Ιόνια Οδός), Ξυνιάδα-Τρίκαλα (Ε65), Ευαγγελισμός-Σκοτίνα με την μεγάλη Σήραγγα Τεμπών (Αιγαίου) μετά από 8 χρόνια έργων παραδίδονται στο κοινό. Σε Ολυμπία και Ιόνια θα έχουμε λειτουργική παράδοση ενώ στον Αιγαίου πλήρη. Ο Ε65 θα παραδοθεί με μικρές ελλείψεις.
Την Άνοιξη περιμένουμε την ολοκλήρωση των έργων για τα Σιδηροδρομικά έργα Β`φάσης Θριάσιου Πεδίου αλλά και το έργο-ΣΔΙΤ για τα 24 σχολεία στην Αττική (ήδη κάποια έχουν ολοκληρωθεί).
Μέχρι το Πάσχα αναμένεται και η ολοκλήρωση 2 κάθετων αξόνων στην Εγνατία Οδό. Ο πρώτος είναι ο κάθετος άξονας Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή και ο δεύτερος είναι ο κάθετος Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας.
Αυτή θα είναι η πρώτη γεύση από τα μεγάλα έργα που περιμένουμε να λειτουργήσουν το 2017 καθώς από το καλοκαίρι και μετά θα έχουμε και άλλα μεγάλα έργα που θα παραδίδονται σταδιακά. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένουμε να λειτουργήσει η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Πειραιάς-Αθήνα-ΣΚΑ καθώς και το σπουδαίο σιδηροδρομικό τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι 52χλμ ενώ στο τέλος του έτους θα έχουμε τη λειτουργία στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο (χωρίς ηλεκτροκίνηση).