Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Έλληνες επιστήμονες για 4 μεγάλα έργα στη Ρωσία αναζητά ο Σαββίδης

Ελληνικό «αέρα» φαίνεται ότι επιδιώκει να δώσει στα τέσσερα νέα έργα του στη Ρωσία, συνολικού ύψους επένδυσης άνω των 160 εκατ. ευρώ, ο όμιλος επιχειρήσεων Agrocom, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από στελέχη του ομίλου, εντός των αμέσως επόμενων ημερών αναμένεται να δημοσιευτεί προκήρυξη για υποψήφιους Έλληνες συνεργάτες, και ειδικότερα, για εξειδικευμένους επιστήμονες - στελέχη μικρών γραφείων και εταιρειών, αλλά και για την αναζήτηση μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να αναπτύξουν συνέργειες με αντίστοιχες ρωσικές.
Κατά τα ίδια στελέχη, η προκήρυξη και οι διαδικασίες επιλογής συνεργατών θα «τρέξουν» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς το πρώτο από τα τέσσερα έργα - η «Χάντμπολ Αρένα» στην αριστερή όχθη του Ροστόφ- αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από τις 31 Ιουλίου.
Η προκήρυξη θα αφορά συγκεκριμένα την αναζήτηση εξειδικευμένων μικρών γραφείων αλλά και μεγάλων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται -μεταξύ άλλων- στους τομείς των μελετών τεχνικών έργων, των κατασκευών μεγάλων βιομηχανικών υποδομών και του project management (διαχείριση έργων).
Τα τέσσερα projects που θα υλοποιηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας του ομίλου Agrocom με την κυβέρνηση της Περιφέρειας του Ροστόφ, έχουν διετή ορίζοντα ανάπτυξης και είναι τα εξής:
Κατασκευή του νέου εργοστασίου της εταιρείας «Atlantis-Pak»
Η μελλοντική παραγωγή υλικού συσκευασίας για τρόφιμα είναι η δεύτερη κύρια φάση του μεγάλου έργου του «Atlantis-Pak» για την παραγωγή των υλικών συσκευασίας για ευπαθή προϊόντα.
Η πρώτη φάση του έργου υλοποιείται στο χώρο του εργοστασίου «Atlantis-Pak» στην περιοχή του Ακσάι (Aksay) στην περιφέρεια του Ροστόφ, όπου έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία η γραμμή για την παραγωγή των θερμοσυστελλόμενων υλικών συσκευασίας (οι επενδύσεις ανήλθαν σε 6,3 εκατ. ευρώ).
Στη δεύτερη φάση του πρότζεκτ του «Atlantis-Pak» προβλέπονται επιπλέον επενδύσεις ύψους 58,2 εκατ. ευρώ.
Μεταφορά του εργοστασίου αλλαντικών «Ταύρος» από το κέντρο του Ροστόφ στο Βιομηχανικό Πάρκο του Νότιου Μπατάισκ
Οι επενδύσεις γι' αυτό το έργο θα ανέλθουν σε περίπου 63 εκατ. ευρώ. Αφού μεταφερθεί το εργοστάσιο «Ταύρος», η παραγωγική δυναμικότητά του θα αυξηθεί κατά περίπου 20% (από 125 τόνους αλλαντικών έως 150 τόνους ανά ημέρα).
Κατασκευή συγκροτήματος logistics σε έκταση εμβαδού 40.000 τ. μ., που θα εξειδικεύεται στα προϊόντα διατροφής
 Οι επενδύσεις που θα απαιτηθούν για την ανάπτυξη logistics, που θα εδρεύει επίσης στην περιοχή του Ροστόφ, υπολογίζονται σε εύρος που ξεκινά από περίπου 23 εκατ. ευρώ και ξεπερνά τα 31 εκατ. ευρώ.
Κατασκευή στην αριστερή όχθη του Ροστόφ του αθλητικού και ψυχαγωγικού συγκροτήματος «Χάντμπολ-Αρένα»
Η AGROCOM ήδη ξεκίνησε τις πρόδρομες εργασίες στο οικόπεδο, όπου θα κατασκευαστεί το αθλητικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα «Χάντμπολ-Αρένα». Για τη δημιουργία του προβλέπονται επενδύσεις της τάξης των 16 εκατ. ευρώ περίπου. Το συγκρότημα βρίσκεται κοντά στο νέο γήπεδο ποδοσφαίρου και θα αποτελέσει τη βάση του χάντμπολ κλαμπ «Ροστόφ-Ντον», καθώς και χώρο για τη διεξαγωγή διάφορων εκδηλώσεων της πόλης.
«Στόχος του επιχειρηματία είναι η ανάπτυξη ευκαιριών εξωστρέφειας ταλαντούχων Ελλήνων επιστημόνων και των εταιρειών τους μέσω της δημιουργίας επιχειρηματικών συνεργειών με εταιρείες της Ρωσίας», ανέφεραν τα στελέχη του ομίλου, όταν ρωτήθηκαν γιατί ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη αναζητά ειδικά Έλληνες συνεργάτες.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/elliniko-aera-ferni-se-tessera-megala-erga-sti-rosia-o-savvidis