Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η μελέτη του νέου μουσείου Σπάρτης

Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Α. Τζανετέα, εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμόν 87819/7.8.2017 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Α. Χαρίτση, η ένταξη από εθνικούς πόρους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, της μελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης με το ποσό των 2.750.000,00€.


Ο Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Τζανετέα, εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την ένταξη στο Π.Δ.Ε. της μελέτης του νέου αρχαιολογικού Μουσείου, τόνισαν ότι η Περιφέρεια αντιμετωπίζοντας τη μελέτη του μουσείου, ως έργο πρώτης προτεραιότητας και μετά από συντονισμένες προσπάθειες, εξασφάλισε από το Π.Δ.Ε. τους πόρους για την εκπόνηση της μελέτης.
Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομήθηκε αντίστοιχο ποσό από τους ίδιους πόρους, που είχε δεσμεύσει η Περιφέρεια για την μελέτη του Μουσείου, τους οποίους δύναται να διαθέσει προκειμένου να μελετήσει, εντάξει και πραγματοποιήσει νέα έργα στην νομό.
Επιπλέον, με την ίδια υπουργική απόφαση και μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, εγκρίθηκαν οι παρακάτω μελέτες, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την συντήρηση, ανάδειξη και διάδοση του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος της Λακωνίας.
Συγκεκριμένα εντάχθηκαν στο Π.Δ.Ε.:

1. Η Μελέτη Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Δημοτικού Διαμερίσματος Σπάρτης Δήμου Σπάρτης με το ποσό των 100.000€,

2. Η Μελέτη Ανάδειξης Ποταμού Ευρώτα ως ιστορικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πάρκου με το ποσό των 100.000€ και

3. Μελέτες Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λακωνίας με το ποσό του 1.000.000€.